Empatia i solidaritat a la segona edició del Festival d’Esport Inclusiu

0
434

Un total de 477 escolars, procedents dels deu centres educatius de l’illa que han acollit les jornades d’Esport Inclusiu a l’Escola organitzades pel Consell Insular d’Eivissa, van gaudir ahir d’un dia ple d’activitats esportives inclusives durant la segona edició del Festival d’Esport Inclusiu, celebrat al Complex Esportiu de Can Coix. Els esportistes nacionals paralímpics Pilar González Gómez; jugadora de tennis de taula adaptat; Marta Arce, judoka paralímpica; Sara Revuelta, capitana de la selecció nacional de bàsquet en cadira de rodes, i Javier Soto, campió del món d’Atletisme de sords en 1.500 metres; així com els eivissencs Pablo Hempler (jugador de bàsquet adaptat), Judit Blázquez, Àlex Díaz, Pol García i els atletes Javi Vergara i Dani Planells van compartir amb l’alumnat una jornada dedicada a la inclusió, amenitzada pel dj YOR D, cec des dels tres anys.

Durant la celebració del festival (organitzat pel Departament d’Esports del Consell Insular d’Eivissa, conjuntament amb la Cátedra Fundación Sanitas de Estudios sobre Deporte Inclusivo de la Universidad Politécnica de Madrid i que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Antoni) els quasi mig miler d’escolars van gaudir de diferents activitats com futbol 5 amb persones amb discapacitat visual, un taller d’interpretació de llengua de signes i bàsquet i rugbi en cadira de rodes.

La segona edició del Festival d’Esport Inclusiu a l’Escola va continuar amb una activitat grupal inclusiva: els escolars van protagonitzar dos coreografies. A l’acte oficial de cloenda es van lliurar els reconeixements als deu centres educatius que han acollit aquest curs les diferents jornades d’Esport Inclusiu a l’Escola. Per completar la jornada, alguns dels estudiants van explicar què ha significat per a ells aquestes jornades dedicades a la inclusió a l’esport i com ha canviat la seva opinió i percepció sobre la discapacitat.

Compartir
Artículo anteriorEivissa és casa vostra
Artículo siguienteSempre de la mà

No hay comentarios

Dejar respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.