L’atleta Marc Tur ha estat triat Millor Esportista 2021 en els Premis de l’Esport del Consell d’Eivissa, a la gala celebrada avui al Centre Sociocultural de Cas Serres. El jurat ha valorat el palmarès d’aquest jove esportista illenc, que ha estat 4t classificat a uns Jocs Olímpics, aconseguint el millor resultat de la història d’un esportista eivissenc a la màxima competició mundial, i ha estat classificat en la prova individual de 50 quilòmetres del Campionat d’Europa de Marxa per equips.

També s’ha distingit el treball de la Unión Deportiva Ibiza com a millor entitat patrocinadora de 2021. El jurat ha valorat l’ajuda inestimable d’aquesta entitat que amb la seua aportació econòmica a clubs eivissencs amb equips de màxima categoria, com el Club Voleibol Eivissa, el Handbol Club Eivissa, el Gasifred Atlético i el Ibiza Rugby Club, “la nostra illa pot seguir gaudint d’esports de primer nivell”.

A la gala també s’ha reconegut a la karateka Irene Colomar Costa com a millor persona física 2021. Irene Colomar imparteix classes al Club SAMYD i al programa de seguiment esportiu de Karate a Eivissa. És actualment seleccionadora nacional de l’equip femení espanyol, en què na Maria Torres va ser proclamada campiona del món en categoria individual.

El premi a la Millor Delegació Federativa 2021 ha estat per la Delegació de Tir amb Arc, per la gran feina que estan fent en la promoció i el foment del tir amb arc i l’esport en general, per augmentar el seu nombre de llicències, activitats i resultats esportius als campions de Balears, d’Espanya i fins i tot internacionals.

El premi al millor club esportiu ha estat per al Club de Bàsquet Sant Antoni, que s’ha convertit en poc temps en un referent no només a Eivissa sinó també d’àmbit nacional.

Aquest club ha situat el nom del seu municipi en una de les lligues més competitives del món del bàsket, la LEB Plata.

El Millor Equip Esportiu de 2021 és l’equip de futbol de la UD Ibiza-Eivissa, Per haver aconseguit un històric ascens a la Lliga de segona divisió nacional, coneguda com a Lliga Smartbank, obtenint una fita pràcticament impensable fa pocs anys al nostre futbol, i per fer possible que els aficionats puguin gaudir en directe a la nostra illa de partits contra equips històrics del futbol espanyol.

Com ja s’havia anunciat, enguany s’ha inclòs, per primera vegada, una Menció Especial específica per reconèixer la tasca de la persona o entitat que més ha fet durant l’any 2021 en pro de l’esport adaptat i en la integració de persones amb distintes capacitats en el mon de l’esport. Aquesta menció ha estat per ADDIF, l’Associació d’Esport Adaptat d’Eivissa i Formentera que va nàixer l’any 1994 per a la defensa dels drets i la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i dels seus familiars. Tot això a través de la pràctica esportiva i de l’oci.

 

A títol pòstum s’ha reconegut la trajectòria de Marcelino Hernández Quesada, qui va néixer a Baza, Granada l’any 1974. Va ser delegat de futbol sala a Eivissa de la Federació de Futbol de les Illes Balears i directiu del Gasifred Atlètic. Marcelino Hernández va ser una persona molt important en el futbol sala insular femení. Ell va ser un dels grans impulsors perquè el futbol sala femení s’obrís pas a la lliga federada.

També s’ha distingit amb les Mencions Especials a Damià Massanet, monitor esportiu amb titulació nacional que ha destacat com a persona multifacètica dins el món de l’esport a Eivissa. Actualment està totalment implicat en el foment del pàdel, essent capità de l’equip del pàdel de l’Ibiza Pàdel Indoor; a Gabriela Urquiza, qui viu a Eivissa des de 1991 i des del primer dia s’ha vinculat a l’esport, primer fent classes en col·legis i en el Poliesportiu Insular, on en un any el pavelló va passar a ser gairebé la seva segona casa. Ha passat moltes hores en les pistes fent classes on les escoles i després creant el Club Tanic, a on va estar fins al 2011. En 1997 li ofereixen ocupar-se de la Delegació de Gimnàstica, càrrec que va tenir fins al 2020. Entre tant, en 2010 assolí responsabilitats com a membre de la Junta de la Directiva de la Federació de Gimnàstica de les Illes Balears, càrrec que continua mantenint; i a Bartomeu Darder, qui comença a jugar de porter de futbol des de ben jove. Quan va acabar la seva trajectòria com a jugador, va iniciar l’etapa com a entrenador, al capdavant de la Penya Bñau Grana i després com a preparador de la Societat Esportiva Eivissa.

Des de 1996 és el delegat del Col·legi d’entrenadors de les Pitiüses. Té el títol d’entrenador nacional de futbol, aconseguit a Bilbao i és monitor polisesportiu. Va ser distingit com a millor entrenador de gutbol de Balears l’any 1989.

A més, s’han lliurat els premis als candidats de cada federació a la categoria de Millor Esportista de 2019 que han estat per:

– Marc Tur Picó (Atletisme)

– Damian Verdera Walker (Automobilisme)

– Carmen María Jiménez Ramón (Bàdminton)

– Jonás Souto Comino (Billar)

– Juan Carlos Campillo (Ciclisme)

– Alfonso Villarino Carretero (Colombicultura)

– Alejandro Martínez Colomar (Escacs)

– Leonardo Román Riquelme (Futbol)

– Lucia Arellano Pedroche (Gimnàstica)

– Jordi Maria Barbera (Handbol)

– Lucia Guerrero van Duivenboden (Hípica)

– Aina Parra Prats (Judo)

– Jose Antonio García Gracia (Karate)

– Jordi Maró Llobet (Kick-boxing)

– Regina Julian Ramos (Lluita)

– Elias Escandell Gil (Motociclisme)

– Juan Carlos Palau Martin (Motonàutica)

– Sofía Balogh Serra (Natació Artística)

– Teresa Hernández (Natació)

– Lucas Guasch (Pesca)

– Alejandro López Sobrino (Petanca)

– Bruno García Arzberguer (Piragüísme)

– Natalia Miramontes Morcillo (Tennis Taula)

– Toni Roig Roig (Tir amb Arc)

– Jazmín Deza Pollard (Vela)

– Camilo Corona Álvarez (Voleibol)

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, ha conclòs l’acte destacant l’esforç, implicació i feina dels esportistes illencs,  valorant que gràcies al seus triomfs, “Eivissa ha tornat a estar present en els podis més alts de les competicions” promocionant l’esport i tots els valors que representa, “en el que el fracàs no sigui una vergonya i on la competència no es converteixi en enemistat”, ja que l’esport és “amistat, companyerisme i lleialtat”.

Marí ha explicat que cada dia, unes 1.000 persones utilitzen les instal·lacions esportives des Raspallar i Blanca Dona “el que demostra la gran importància que té l’esport a la nostra vida, el que ens obliga a les institucions a estar a l’alçada de lo que demanen i necessiten els esportistes”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.