Més i millor esport

0
566

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, juntament amb el conseller d’Habitatge i Transports del Govern Balear, Josep Marí Ribas, i la regidora d’esports de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López, han presentat aquesta tarda el projecte bàsic del pavelló poliesportiu de Can Misses, que ha estat redactat pel Departament d’Arquitectura del Govern.

El pavelló Poliesportiu Can Misses, serà una instal·lació que aportarà a la ciutat més de 5.000 m2 d’usos esportius: concretament 5.100 m2 per a instal·lacions esportives més 2.000 m2 de pàrquing soterrat.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘hem presentat aquest avantprojecte als clubs esportius del municipi, amb els qui hem contat per elaborar·lo i ha estat rebut amb molta il·lusió. Era una demanda que ha estat escoltada, un projecte molt esperat, un projecte de ciutat i per a la ciutadania’.

L’alcalde ha afegit que ‘aquest projecte, valorat en 14 milions d’euros,  juntament amb les obres a instal·lacions esportives que s’estan fent en aquests moments i totes les reformes i milllores que s’han fet a totes les instal·lacions municipals esportives durant aquests darrers 8 anys, valorades en més de 5 milions d’euros, converteixen Can Misses en un complex esportiu capdavanter a les Illes’.

Per la seva banda, ‘el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, ha dit que ‘Estam davant un projecte llargament esperat pel teixit esportiu de la ciutat, fruit de la col·laboració institucional i que mira cap al futur” i ha destacat el compromís del Govern en un projecte que emana de la Llei de Capitalitat d’Eivissa i que ha estat redactat íntegrament des del Departament d’Arquitectura de la Direcció General d’Habitatge.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López, ha afirmat que des del Patronat d’Esports s’ha valorat  tenir un pavelló per poder donar més amplitud, mes disponibilitat d’horaris i de pistes, amb sales d’entrenaments tancades que cada vegada estan més sol·licitades com pot ser per esports com judo, karate o, fins i tot, per activitats dirigides que en feim cada vegada mes. Tenir més espais per a oficines, que cada vegada ens demanen més els clubs i les federacions , més espai per al públic i un aparcament i que tota la infraestructura s’adaptes al terreny, amb llum natural a tots els espais’.

En definitiva, ha conclòs la regidora d’Esports, Elena López, ‘tenir un poliesportiu més gran per cobrir les necessitats que tenim ara i que pugui acollir les necessitats a futur, perquè el nostre objectiu és continuar donant suport a l’esport de la nostra ciutat, seguir impulsant l’esport base i que els i les esportistes d’aquesta ciutat sàpiguen que tenen aquest ajuntament al seu costat, fent inversions per a més i millors instal·lacions per a que puguin gaudir d’aquests espais’.

Prèviament a la presentació pública s’ha celebrat una reunió en la que s’ha  compartit l’avantprojecte del Pavelló amb els principals clubs esportius de la ciutat, en la que hi han participat l’arquitecta i autora del projecte Laura Jaume i el cap del Departament d’Arquitectura, Oscar Canalis, així com els responsables del patronat d’Esports, Josep Antoni Bonet i Lluís Lliteres.

Característiques del projecte del Pavelló Poliesportiu de Can Misses

La proposta que ha presentat avui el Departament d’Arquitectura del Govern per al Pavelló esportiu de Can Misses inclou tres pistes de bàsquet, l’espai conjunt de les quals es podrà utilitzar transversalment com a única pista per a competicions. Tindrà grades amb una capacitat per a uns 700 espectadors: 400 cadires fixes i 300 retràctils.

El programa d’usos inclou vestuaris amb espais per a psicoteràpia i metge, gimnàs, oficines, locals per a activitats complementàries, cafeteria i aparcament soterrat per a unes 60 places.

Pel que fa a les característiques constructives del nou Pavelló, tots els elements s’han configurat per obtenir la màxima eficiència energètica a través de l’aprofitament de la llum solar, la introducció de sistemes passius d’arquitectura bioclimàtica, la utilització de materials locals i la generació del mínim de residus d’obra.

El projecte també procura la conservació de gran part de l’arbrat existent, així com la presència de nova vegetació a nous patis integrats en el volum edificat.

El sistema de coberta permet combinar una il·luminació natural, uniformement repartida per les pistes, amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques per generació d’energia elèctrica, aprofitant les orientacions adequades.

Compartir
Artículo anteriorFe en vosotros
Artículo siguienteEducación en valores

No hay comentarios

Dejar respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.