Té molt bona pinta

0
519

La presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d’Esports, Paula Ferrer, acompanyades del director d’Unisport Consulting, Manuel Hernández, han presentat avui la XIV Mitja Marató Illa de Formentera i la 8 km de Sant Ferran a la Savina que se celebraran aquest dissabte 13 de maig a l’illa a partir de les 18 hores. Ambdues proves reuneixen prop de 3.300 atletes (2.085 la Mitja i 1.185 la prova de 8 km), arribats sobretot des de diferents punts de la Península i de països com Itàlia, França, Alemanya o el Regne Unit.

A la presentació d’avui també han estat presents el responsable comercial de Trasmapi, Francesco Bellini, i la directora de l’oficina de Caixabank a Sant Francesc, Lourdes Costa, patrocinadors principals de les proves.

Ana Juan ha destacat en la presentació que “un any més, Formentera està preparada per rebre la prova més nombrosa del calendari esportiu de l’illa i que, a més, té una rellevància molt més enllà de la competició perquè és la millor excusa per visitar la nostra illa i gaudir de l’entorn natural, l’ambient i la gastronomia de Formentera”.

D’altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat que “la prova és una oportunitat ideal per als participants i els seus acompanyants per gaudir de Formentera al mes de maig, una època que tenim plena d’activitats culturals, gastronòmiques… per mostrar el millor de Formentera abans de l’època estival”.

Novetats i seguretat en el recorregut

Per la seva part, Paula Ferrer ha incidit “en la capacitat organitzativa de Formentera, les empreses col·laboradores, els cossos de seguretat i sanitaris per portar a terme aquest esdeveniment” i ha agraït la feina de “les persones voluntàries, que són clau per al desenvolupament de la prova”. En total, són prop de 250 persones entre organització, seguretat i voluntaris. La consellera ha assenyalat que enguany el recorregut per la Savina serà diferent en els darrers 500 metres, ja que els corredors hauran de girar pel carrer de Gregal quan venen des Pujols, en lloc de sortir a la carretera general, “així milloram la seguretat de la prova i evitam tallar el trànsit a l’entrada de la Savina, per la qual cosa s’ha habilitat una passarel·la provisional”.

Finalment, Manuel Hernández ha destacat que “la Mitja desperta gran interès entre els aficionats perquè un any més s’ha tornat a cobrir pràcticament la quota de participants”.

Córrer amb flors Maua cap a la igualtat
Tal com ha destacat Ana Juan, la Mitja enguany “fa un pas més cap a la visibilitat de les dones i la igualtat de gènere”, ja que la directora de Wanawake, activista i corredora popular, Mónica Batán, correrà la prova lluint al dorsal les flors MAUA i amb polseres fetes per dones supervivents de les pràctiques més radicals de la violència de gènere.

“Els corredors també podran unir-se al gest i lluir als seus dorsals i canells les flors, sota l’eslògan «Corre amb Maua cap a la igualtat», i, així, formaran part de la solució a través d’aquest símbol”, ha explicat Juan. Els fons aconseguits es destinaran a donar oportunitats laborals a dones supervivents de mutilació genital femenina, matrimoni infantil i tracta amb finalitats d’explotació, principalment sexual, residents a Kenya, Tanzània i Espanya.

Reducció de plàstics i hidratació
Enguany, la prova fa una aposta per la reducció del plàstic d’un sol ús. L’organització repartirà un bidó flexible reutilitzable al segon punt d’avituallament (km 9) de la Mitja Marató i a la sortida de la 8 km amb beguda isotònica. A més, a la línia de meta es donarà a tots els participants un altre bidó reutilitzable de la cursa amb aigua. D’aquesta manera, es conjuguen el respecte al medi ambient amb les necessitats d’hidratació de tots els corredors. A més, al llarg del recorregut s’instal·laran punts de dutxa perquè els corredors es refresquin.

Talls a les carreteres
Amb motiu de la celebració de la prova es produiran talls a les carreteres i des del Consell es demana disculpes per la possibles molèsties que es puguin ocasionar:
1. PM 820 (Entrada del Pilar de la Mola fins al far): de 14.00 h a 19:00 h
2. PM 820 (Sortida del Pilar de la Mola fins a Sant Ferran): de 16:30 h a 20:00 h
3. PM 820 2 (de Sant Ferran a la Savina, pes Pujols): de 17:00 h a 20:30 h

No hay comentarios

Dejar respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.