Desirée Planells, lluitadora de Kickboxing, ha estat triada Millor Esportista 2020

0
1111

L’esportista Desirée Planells, lluitadora de Kickboxing, ha estat triada Millor Esportista 2020 en els Premis de l’Esport del Consell d’Eivissa, a la gala celebrada avui al Centre Sociocultural de Cas Serres. El jurat ha valorat el palmarès d’aquesta jove esportista illenca, que ha estat seleccionada pel Centre d’Alt Rendiment de Salamanca, i que ha aconseguir 10 Medalles d’Or a Campionats d’Espanya, Medalla de Bronze al Campionat Europeu Júnior WAKO Light Contact amb l’equip de la selecció espanyola, cinquena posició al Campionat Europeu Júnior WAKO Point Fight i dos novenes posicions a la Copa del Món de l’Associació Mundial d’Organitzacions de Kickboxing.

També s’ha distingit el treball de la Unión Deportiva Ibiza com a millor entitat patrocinadora de 2020. El jurat ha valorat l’ajuda inestimable d’aquesta entitat que amb la seua aportació econòmica a clubs eivissencs amb equips de màxima categoria, com el Club Voleibol Eivissa, el Handbol Club Eivissa, el Gasifred Atlético i el Ibiza Rugby Club, “nostra illa pot seguir gaudint d’esports de primer nivell” especialment a un any, el 2020 “que va ser un any complicat a tots els nivells, entre ells l’esportiu”.

A la gala també s’ha reconegut a l’entrenador de futbol Rafael Campillo Torres com a millor persona física 2020. Campillo, membre de la Federació Balear de Futbol durant més de 15 anys, ha dedicat tota la seua vida al futbol, entrant al CD Atletico Jesús com a entrenador fa quasi 30 anys. Va impulsar i consolidar el futbol femení a Eivissa, aconseguint èxits tant importants com dos campionats de lliga autonòmica de futbol sala femení i les posteriors fases d’ascens a màxima categoria nacional i l’ascens a primera divisió nacional de l’equip de futbol 11. Entrenador Nacional de nivel III, ha entrenat a jugadors i jugadores que han arribat a màxima categoria nacional.

El premi a la Millor Delegació Federativa 2019 ha estat per la Delegació de Bàdminton, que en 2019 realitzà una gran feina de promoció i foment de l’esport, així com de formació d’esportistes, promocionant el seu esport per 11 centres escolars de quatre municipis de l’illa arribant a més de 2.500 alumnes, organitzant també cinc diades escolars. Compta amb 8 escoles d’iniciació i escola d’adults i d’un centre de tecnificació amb esportistes de 6 a 18 anys. El 2020 va aconseguir 16 medalles als diferents campionats d’Espanya: 4 ors, 6 plates i 6 bronzes.

El Millor Equip Esportiu de 2020 és l’Handbol Club Eivissa, que l’any passat va finalitzar la competició com a lider del seu grup de primera nacinal masculina i va aconseguir l’ascens a Divisió d’Honor Plata. Es tracta d’un club que és tot un referent en el món de l’handbol que ja ha comptat en les seus files amb un equip que ha competit a la màxima categoria nacional.

El premi al millor club esportiu ha estat per a la UD Ibiza, que el 2020 va tenir un any ple d’èxits aconseguint els seus equips de base, des de pre-benjamí a cadet, magnífiques posicions als campionats insular i Balear. S’ha valorat la trajectòria del club que, en tan sols 6 anys ha passat de militar en regional preferent a formar part del futbol professional espanyol amb el seu ascens a 2na divisió nacional. Una gesta exemple de gestió.

Com ja s’havia anunciat, enguany s’han entregat dos mencions especials: a les agrupacions de Protecció Civil d’Eivissa dels cinc ajuntaments de l’illa, per l’ajuda i serveis que presten a tots els esdeveniments esportius on se’ls requereix, realitzant una gran labor com a suport als diferents esdeveniments, celebracions i actes esportius que tenen lloc al llarg de l’any a la nostra illa, i a Antoni Roig Serra per la seua trajectòria dins del món de l’esport  durant més de 30 anys. La seua relació amb l’esport va començar sent molt jove, practicant primer el bàsquet, el futbol i més tard l’atletisme , disciplina en la qual 50 anys desprès encara continua com a tècnic. A més a més a set ciclista, participant en curses de nivell Balear i Nacional, i jugador de voleibol. Monitor nacional poliesportiu, monitor d’handbol, de natació, de bàsquet, i també d’atletisme. En aquesta disciplina ha estat seleccionador, Director tècnic de la Federació Balear, i integrant de l’equip tècnic de la Real Federació Espanyola, amb qui ha estat internacional amb l’equip espanyol en varies ocasions. Com a promotor, ha organitzat durant 27 anys la Semi-marató d’Eivissa i la Mini marató, el Campionat d’Espanya de Cross Absolut, jornades tècniques d’atletisme, congressos d’entrenadors, a més de diverses copes d’handbol i clínics de bàsquet. L’any 1975 juntament amb 4 amics, Germán Olarriaga, Juan José Marí, Juan Torres i Armando Tur varen fundar el Club Atletisme Pitiús. Prop de mig segle d’èxits. Els seus atletes han aconseguit incomptables medalles en l’àmbit balear, i nombroses participacions i medalles en campionats d’Espanya, records d’Espanya i participacions amb l’equip nacional, i per descomptat, s’ha de fer una menció especial, als nostres olímpics, Mar Sánchez i Felipe Vivancos.

A més, s’han lliurat els premis als candidats de cada federació a la categoria de Millor Esportista de 2019 que han estat per:

– Joaquin Losada Pérez (Automobilisme)

– Paula Llavero Navarro (Bàdminton)

– Jonás Souto Comino (Billar)

– Alfonso Villarino Carretero (Colombicultura)

– Alejandro Martínez Colomar (Escacs)

– Raúl Casañ Martí (Futbol)

– Leire García Martagón (Gimnàsia Rítmica)

– Jordi Maria Barbera (Handbol)

– Sara Mari Ribas (Hípica)

– Aida Tur Torres (Judo)

– Lucas Pareja Ávalos (Karate)

– Desiree Planells Torres (Kick-boxing)

– Bruno Prats Burgois (Lluita)

– Toni Vingut Riggal (Motociclisme)

– Juan Carlos Palau Martin (Motonàutica)

– Juan José Martinez Salas (Petanca)

– Rubén González Arellano (Piragüísme)

– Adrià Pol Torres (Tennis)

– Maria Tur Guasch (Tir amb Bassetja)

– Nur Gómez Bufí (Tir amb Arc)

– Javier González Cardona (Tir Olímpic)

– Carlos Roselló García (Vela)

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, ha conclòs l’acte agraint a tots “el seu esforç, dedicació i implicació: dels clubs, escoles, entrenadors, famílies, patrocinadors… que han fet possible cada petit o gran èxit de l’esport eivissenc” assenyalant que gràcies a la seua feina, “Eivissa ha tornat a estar present, un any més i tot i les dificultats, als podis més alts de les competicions regionals, nacionals i internacionals, demostrant que l’esport eivissenc segueix creixent en quantitat i qualitat”.

Marí ha reiterat que des del Consell d’Eivissa es seguirà treballant per tenir les millors instal·lacions possibles, impulsant noves proves d’alt nivell i recolzant l’activitat de l’esport base “per aconseguir entre tots el millor trofeu de tots: tenir una illa cada dia més activa i més implicada en l’activitat física i la defensa dels valors de sacrifici i companyerisme que es difonen a través de la pràctica esportiva”.

 

Compartir
Artículo anteriorEl elogiado
Artículo siguiente¡Con todo y a por todas!

No hay comentarios

Dejar respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.